Ignatz lockdown-interview: Kirsch voor kaasfondue is niet te drinken  

Dag buurman. Ca va? Maken de kinderen je nog niet zot? 

Nee, geen last van. Ze zijn erg flink gezien de omstandigheden. 

Ik heb de indruk dat jij weinig lijdt onder een lockdown omdat je sowieso al weinig uit jouw kot kwam, niet? 

Dat valt tegen. 

Kom je eigenlijk tot iets nuttig dezer dagen? 

Ik heb betonnen palen in de tuin kapot geklopt met een voorhamer en nu heb ik gaten in de tuin van 1 meter diep. Verder heb ik naar 'Mystic Pizza' en 'Steel Magnolias' gekeken. Ik ben de 'Lonesome Dove' serie aan het lezen omdat dat oneindig veel pagina's zijn.

Omdat er bijna geen vliegtuigen meer vliegen en de lucht nog nooit zo blauw is geweest, luister ik graag naar Willie Nelson's versie van 'Blue Skies' terwijl ik in mijn hangmat lig.

Slaag je er in om zelf muziek te maken? 

Ik had net een nieuwe versterker gekocht, vlak voor de lockdown. Het is erg leuk om daar op te spelen. 

Ik doe nu samen met mijn vrouw yoga en doe mee met mijn dochter met fitness-video's. Hoe zit dat bij jou? 

Ik ga vaker met de hond wandelen. Plus, ik heb die betonnen palen kapot geklopt en nu heb ik spierpijn en rugpijn.

Gaat de drankvoorraad goed vooruit? 

Ik was met Michiel Klein bezig met een interview over de nieuwe Lewsberg-plaat, maar die is uitgesteld 'omwille van het Corona-virus'. Tegelijkertijd zie ik dat pakweg Russell Haswell de afgelopen maand 12 albums op Bandcamp heeft gezet 'omwille van het Corona-virus', omdat mensen nu toch thuis zitten en tijd hebben om naar muziek te luisteren. Wat denk jij: is dit een goed of juist een slecht moment om met nieuwe muziek naar buiten te komen? Is er een overload? Brengen artiesten nu middelmatig materiaal uit dat beter in de kast was blijven liggen? 

Ze voorspellen een baby-boom over 9 maanden, maar nog erger gaat de platen-boom zijn. Alle platen opgenomen tijdens de lockdown. Ik kijk er niet naar uit. Daarna zal er veel minder nieuwe muziek uitkomen omdat alle muzikanten wegens gebrek aan inkomen ander werk hebben moeten zoeken.

Festivals gaan niet door maar gewone concerten terug wel vanaf mei. Ga je mee naar Sun Ra Arkestra, Dylan Carlson, Sunburned en Jackie Lynn, of ben ik te positief?
 

Dit is eerder een vraag voor Marc Van Ranst. Zelf vrees ik dat er niet veel bands gaan kunnen touren in mei vanwege gesloten grenzen en dat, als er terug concerten mogen doorgaan in België, het lokale acts gaan zijn. 

Joeri Bruyninckx